De analogie tussen LEGO® en BIM is al meerdere malen gemaakt, en om evidente redenen, en er is zeker geen populairder speelgoed voor architecten dan de LEGO® Builder sets. Het aantal werkelijke ‘linken’ tussen de 2 is echter verbazingwekkend laag, en vaak niet veel verder ontwikkeld dan een leuke ‘vingeroefening’.

Hoewel er LEGO-software bestaat die ons toelaat om onze eigen ‘maquettes’ te ontwerpen en bestellen, leek het een mooie uitdaging om met BIM-objecten in Archicad een digitale equivalent van de lego-bouwset aan te maken.

LEGO-brick

De basis zou kunnen bestaan uit een beperkt aantal parametrische BIM-objecten, die een grote variëteit aan blokjes kan bevatten (uiteraard in alle beschikbare kleuren). Hiermee kan je al (‘from scratch’) een eigen virtueel lego-model opbouwen. Zijn er voldoende BIM-objecten beschikbaar, dan kan er nagedacht worden over een API, die in staat is om (elementen van) je Archicad-model om te zetten naar de lego-analogie… Legofy!

 

nota: Bond Bryan Digital hebben intussen een prachtige set met objecten gecreëerd, ingegeven door hetzelfde idee. Dit laat mijn poging er wat 'bleekjes' uitzien... Lees hun serie LEGO-artikels hier.
Legofy!
Getagd op:            

Geef een reactie